L’Escola, en els seus inicis, pren el model de l’es­cola de pastors d’Astúries (Picos d’Europa) i de les escoles oficials del País Basc, Artzai Eskola i l’Escola de pastors d’Iparralde. Durant el desenvolupament de les darreres edicions hem ge­nerat un nou model d’escola que ha anat complementant l’oferta formativa del país adaptant-se a les necessitats dels seus participants.

Tipus de bestiar que tracta: L’escola està dirigida a tot el sector ramader. Per tant és una escola que vol formar persones pageses i pastores vinculades a tot tipus de bestiar: ovelles, cabres, vaques de carn i de llet, cavalls de carn, etc.

Duració del curs: Els alumnes rebran una for­mació teòrico-pràctica que durarà 6 mesos. Cinc setmanes de formació teòrica intensiva; quatre setmanes de teòrica en format de seminaris d’especialització d’una setmana cada un, i quatre mesos de pràctica en finques en actiu.

Calendari: La formació teòrica intensiva es realitzarà al febrer-març (del 21 de febrer al 26 de març de 2021). Els seminaris de formació es faran intercalades amb les pràctiques, les dates estan per determinar.

Preu de matrícula curs 2021: 1.500 euros

Us podeu descarregar les bases de l’Escola aquí.